Mad til en travl hverdag og en gladere mave

Vietnamesisk nudelsalat

Vietnamesisk nudelsalat

Denne Vietnamesisk-inspirerede nudelsalat med marineret tofu er perfekt til de lune sommeraftener på terrassen eller til den lette sult hen ad eftermiddagen. Den kan laves flere timer i forvejen og er derfor også perfekt hvis man skal længe på stranden og derfor har brug for et lækkert og nemt aftensmåltid.

Ingredienser:

  • 200 gram risnudler (eller fuldkornsnudler af god kvalitet)
  • 1 peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1/3 agurk
  • 4 forårsløg
  • 1 lille håndfuld koriander
  • Saften fra 1/2 lime
  • Frisk chili, koriander og peanuts til pynt

Til marineret tofu

  • 200 gram tofu
  • 1 spsk. honning
  • 4 spsk. soya
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 0.5 dl sesam
  • 0.5 dl. sød chilisauce
  • 1 frisk chili (eller mindre hvis man foretrækker den mindre stærk)
  • Saften fra 1/2 lime

Fremgangsmåde:

  1. Start med den marinerede tofu. Rør alle ingredienser, undtagen tofu, sammen i en stor skål.
  2. Skær din tofu ud i mundrette tern og læg den i marinaden og rør rundt.
  3. Blandingen får lov at trække imens grøntsagerne ordnes.
  4. Risnudlerne koges efter anvisningen på pakken. Hæld dem derefter op i en sigte og overhæld dem med koldt vand – så undgår du at de klistrer.
  5. Forårsløg skæres i skiver. Agurk, peberfrugt og gulerødder skæres i tynde strimler. Gulerødderne kan eventuelt rives groft. Koriander hakkes og blandes i en stor skål med grøntsagerne og risnudlerne.
  6. Nu tilbage til tofu-blandingen. Marinaden fra tofuen hældes over nuddel-blandingen. Tofuen ristes godt igennem på en tør pande. Derefter blandes tofuen med nuddel-blandingen.

Anrettes med nødder, koriander og  frisk chili på toppen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *